2011. december 12., hétfő

Fordított almatorta

Hozzávalók:
3 alma
10dkg darált mandula
10 dkg darált kókuszreszelék
5dkg zabkorpa
3 tojás
2 evőkanál méz
1 késhegynyi szódabikarbóba
fahéj

A meghámozott, cikkekre vágott almaszeleteket belerakjuk szilikon torta-formába, megszórjuk fahéjjal.
Egy tálban összekeverjük a darált mandulát, darált kókuszreszeléket, zabkorpát és a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a mézet és a tojásokat. Alaposan összekeverjük, nagyon sűrű masszát kapunk. A masszát rákanalazzuk  a tortaformában lévő almacikkekre hogy teljesen elfedje azokat.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül. Ha kihűlt, ráfordítjuk egy tálta ezt a fejjel lefelé sült tortácskát és már fogyaszthatjuk is. Finom, laktató.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...