2011. december 9., péntek

Zabkása

A zabkása volt az első étel amit a paleo táplálkozásra való áttéréskor mint újdonság kipróbáltam és rögtön a kedvencem lett. Igyekszem kevés zabot fogyasztani, mert hiába paleo, magas a kalória-tartalma, a többi paleo élelmiszerhez képest magas a GI -je, de időnként készítek egy kis zabos finomságot.

Hozzávalók:
10 dkg zabpehely (Al*i-ban, Li*l-ban, Sp*r-ban olcsón kapható)
2-3 dl víz, mandulatej vagy kókusztej
2 evőkanál méz

A vizet egy lábasban felteszem a tűzhelyre, mikor már jó forró, beleteszem a zabpelyhet. Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett körülbelül fél perc alatt megduzzad, megpuhul a zabpehely. Ha túl sűrű akkor egy kis vizet öntök hozzá, ha túl híg, akkor még egy kis zabpehely mehet bele. Lehúzom a tűzről, mézzel ízesítem. A lehetőségek korlátlanok: mazsolával, mandulával, gyümölccsel, kakaóporral tuningolhatjuk.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...