2011. december 8., csütörtök

Kocsonya

Mikor máskor állnék neki kocsonyát készíteni ha nem este 10-kor?
Egyszerűen nincs máskor időm: munka, asztalitenisz edzés, szolárium (muszáj mert az arcom egyik fele még mindig ragyás -úgy veszem észre a szolitól javulgat), vásárlás (egy falat kaja sem volt otthon) és este 10-re már otthon is vagyok.

Hozzávalók (6-7 tányér):
1,5 kg kocsonyahús (bőrös sertés csülköt, bőrös sertéscombot és bőrkét vettem)
víz
4 sárgarépa
3 vöröshagyma
5-6 nagy gerezd fokhagyma

bors
pirospaprika
babérlevél
A húsokat felraktam sós vízben főni. 45 perc után hozzáraktam a zöldségeket,a többi fűszert és még egy órát főztem. Leszűrtem. A színhúst és a répákat feldaraboltam és szétrakosgattam tányérokba. Rámertem annyi levet hogy éppen csak ellepje. Hagytam kihűlni. Hűtőbe raktam.
A főtt bőrkéket és zsírosabb részeket a munkahelyen a kutyus kapta meg (nem szeretem),a főtt hagymák egy kis főtt hússal pedig  a mai ebédem lesznek.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...