2012. január 5., csütörtök

Rakott brokkoli

Hozzávalók:
1 kg brokkoli
0,5kg sertéshús
5-6 szelet bacon
15 dkg trappista sajt
2 hagyma
2 dl víz
2 evőkanál olivaolaj
pirospaprika


A sertéshúst felkockázom és sűrű pörköltet készítek belőle: a feldarabolt hagymát megpárolom az olivaolajon, hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm vízzel. Sózom és körülbelül 40 percig főzöm.
A brokkolit rózsáira szedem és sós vízben fél-puhára főzöm.
Egy jénai tálba egy réteg főtt brokkolit teszek, rá egy réteg pörkölt, újabb brokkoli réteg, bacon és sajt. Sütőben addig sütöm, míg a sajt picit megbarnul, ez körülbelül 15-20 perc.

Természetesen ezt az ételt is számtalan módon el lehet készíteni. Darált húsból (én nem szeretem a darált húsból készült pörkölt-féleségeket), brokkoli helyett egyéb zölsdégekból, egyéb sajtokból, stb.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...