2012. január 19., csütörtök

Tepertős-sajtos pogácsa

Hozzávalók:
20 dkg trappista sajt (lereszelve)
15 dkg tepertő (ledarálva)
10 dkg darált mandula
10 dkg zabliszt
2 tojás
1 dl víz
2 késhegynyi szódabikarbóna

Egy tálban villával összekevertem a hozzávalókat. Kis golyókat formáztam és szilikonlappal kibélelt tepsibe raktam. A tetejét megszórtam sajttal. Körülbelül fél órát sütöttem sütőben, amíg a sajt barnulni nem kezdett.

Print Friendly and PDF

2 megjegyzés:

  1. Húúú, ez nagyon nem paleós recept:( Se a zab, se a sajt, de még a töpörtyű se paleós:((( Pedig biztos finom volt.

    u.i.: a töpörtyűt tejben sütik, hogy szép fényes legyen.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Judit!

    A töpörtyűt én sütöttem tej nélkül, a zabot és a kemény sajtokat pedig engedi a paleo. Én laktóz -, glutén-, cukor- és keményítő-mentesen táplálkozom (ez fel van tüntetve a blog bevezetőjében)és a receptek 100°%-ig eleget tesznek ennek. Természetesen ha valaki beteg (autoimmun, cukorbeteg, stb.) akkor a sajtot és a zabot is száműznie kell. Igyekszem én is minél kevesebbet használni ezekből, még szeretnék fogyni és ezek hízlalnak de sajnos a zab az egyik legolcsóbb és legelérhetőbb alapanyag így ha csak alkalmanként is, de rákényszerülök a használatára.
    Ígérem a jövőben megpróbálok zab-mentes és sajt-mentes recepteket megosztani.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...