2012. február 6., hétfő

Borsos bigyusz

Eredetileg Borsós bigyusz (a családban ezen a néven fut), de a zöldborsót elhagytam belőle (nem paleo), a hasábburgonyát paszternákra cseréltem, végül átkereszteltem: Borsos bigyusz. Gyermekkorom óta az egyik kedvenc ételem.

Hozzávalók:
0,5 kg sertéshús (dagadóból készítettem)
0,5 kg paszternák
20 dkg csiperke gomba
5 dkg füstölt szalonna
kb. 1 dl olivaolaj (a paszternák sütéséhez)

bors

A felcsíkozott szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, kiolvasztuk a zsírját. Hozzáadjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk és a saját levében körülbelül 25 percet főzzük (ha elfőtt a leve egy kevés vizet öntünk alá). Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és további 15-20 percig főzzük, míg a hús puha nem lesz és teljesen el nem fő a leve. Miután lehúztuk a tűzről még egy pici őrölt feketeborsot adunk hozzá.
Egy másik serpenyőben hasáb paszternákot készítünk. A hasáb paszternákot a húsos raguhoz keverjük.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...