2012. június 21., csütörtök

"Fehér" lecsó

Egyik barátnőm férje és a férj rokonsága paradicsom, pirospaprika és kolbász nélkül készítik a lecsót.
Én is kipróbáltam. Hozzávalók:
1 kg paprika
10 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
1 dl víz


A feldarabolt szalonnát megpirítottam, hozzáadtam a  feldarabolt hagymát és azt is megpirítottam. Felöntöttem kevés vízzel, hozzáadtam a feldarabolt paprikát, megsóztam és körülbelül 15 perc alatt puhára főztem. Teljes lecsó-élmény. Finom. Miközben ebédeltem a munkahelyen az egyik kolléga megjegyezte hogy olyan lecsó illatot érez, de nem lát lecsót. :)

Print Friendly and PDF

1 megjegyzés:

  1. Finom lehet - biztosan kipróbálom. :-)
    Azért a teljes lecsó-élményhez nekem hozzátartozik a paradicsom gyönyörű színe is. Érdekes, mi pirospaprikát sosem teszünk bele.
    Anyukám annak idején a lecsószezont a szokásosnál kicsit vastagabbra hámozott tökhéjból készített lecsóval kezdte. Ez még akkor volt, mikor mindent csak az idényében lehetett kapni, nem egész évben bármit bárhol.
    Emlékszem, egyszer vendégek álmélkodtak: Mi van, rátok dőlt az OTP, hogy ilyenkor lecsót főztök? (Merthogy a paprika még aranyárban volt, a tököt meg fillérekért dobták az árusok az ember után.)Egy biztos, senki meg nem mondja, hogy nem "igazi" lecsó. Próbáljátok ki! :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...