A Konyha Magazin egy régi számából van az alap-recept. Paleosítani kellett mert eredetileg zsemle és tej is volt benne.
Hozzávalók (2 adag)
2 db karalábé
1 kis vöröshagyma
5dkg füstölt szalonna
5 dkg napraforgómag
néhány szál petrezselyem
1 tojás
só
bors
A karalábékat megtisztítjuk, a közepét kivájjuk. Enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük a kivájt közepével együtt.
Töltelék:
A szalonnát kis kockákra vágjuk , megsütjük. Hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, megsütjük, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a feldarabolt petrezselymet. Mikor kihűlt összekeverjük a tojással, napraforgómaggal, a feldarabolt, megfőzött karalábé-béllel, sóval, borssal.
A tölteléket beletöltjük a karalábékba. Kivajazott jénai tálba tesszük és sütőben körülbelül 20 percet sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése