Hozzávalók:
1 kg sertéshús (én sertésdagadóból készítettem)
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 nagy paradicsom
2 zöld paradicsompaprika
1 zöld erőspaprika
1 étkezési paprika
1,5 dl víz
mexikói fűszerkeverék (római kömény, chili paprika por, só, bors)
4 evőkanál oliva olaj
Az olivaolajon üvegesre pároltam a felvágott hagymákat és a darabokra vágott fokhagymát. Hozzáadtam a húst és 10 percig főztem. Felöntöttem vízzel, hozzáadtam a fűszereket és körülbelül 20 percig főztem. hozzáadtam a kis darabokra vágott paradicsomot, paprikákat. Körülbelül még 15 percet főztem.

Andi - köszönöm az ötletet! :-)
VálaszTörlésA feleségem névnapjára ez volt az ünnepi ebéd második fogása (egy kis finom gyöngytíúk-húsleves után), zajos sikerrel!!! Nagyon finom!
Kedves Pili!
VálaszTörlésÖrülök hogy ízlett. :) Azóta én is készítettem még és a mélyhűtőbe is került pár adag. Úgy tervezem hogy majd készítek néhány mexikói ételt (taco, tortilla-tekercs, fajita), azoknak kitűnő tölteléke lehet.
Andi - ezeket a mexikói kajákat hogy csinálod paleósan? (Csak mert mindegyiknek az alapja a kukoricatortilla, az meg, ugye...)
VálaszTörlésMost jut eszembe: én szoktam tojáspalacsintát csinálni. Egy adaghoz két tojást pici sóval felverek, mint a rántottához. Olívaolajjal megkent forró serpenyőbe merőkanállal beleteszem a tojásmassza felét, és gyorsan megforgatom, így palacsinta formájúan sül meg mindkét oldalán. Ezt például el tudom képzelni a chili con carne töltelékkel... Hmmm...
VálaszTörlésKedves Pili!
VálaszTörlésMég nincs konkrét tervem, de én is sós palacsinta-féleségekben gondolkodom. A tojáspalacsintádat is biztos ki fogom próbálni. :)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésAndi - kérlek, segíts! Már minden általam ismert praktikát kipróbáltam, de nem megy a képfeltöltés a blogodra. Valószínűleg egyedül úgy nem próbáltam, ahogy kell...
VálaszTörlésKedves Pili!
TörlésSajnos fogalmam sincs hogy tudsz képet feltölteni. Nem vagyon egy nagy mágus internet-ügyben. Az a módszer jó volt hogy megadtad a linkjét, úgy meg tudtam nézni a tojáspalacsintádat. :) Azért rá fogok keresni a google-ban hátha rájövök az olvasók általi képfeltöltésre.
Andi
Jaaa, értem. :-) Jó, akkor fogok feltenni linkeket, hogy a többiek is meg tudják nézni a kajáimat. :-)
VálaszTörlésSzóval a sokat emlegetett tojáspalacsinta:
https://lh3.googleusercontent.com/-llOB_PJSHak/UApevr-aXDI/AAAAAAAAMdo/PnBLkn7KfM4/s144/ny%25C3%25A1r%252012%2520018.jpg
Kedves Pili!
TörlésJavaslom, hogy Te is kezdj el blogot írni. Az elején egy kicsit nehéz a szerkesztése de ha belejön az ember akkor jó móka. Így megoszthatod az ételek receptjeit és képeit is. Minél több információ érhető el a neten a paleolitról, annál nagyobb a segítség azoknak akik szeretnék vagy akiknek muszáj ezt a táplálkozást követniük.
Andi