2012. augusztus 2., csütörtök

Chili con carne 2

Nem szeretem a darált húst és az abból készült ételeket. A chili con carne is jobban ízlik kockára vágott húsból. Ezúttal sertéshúsból és sok paprikával készítettem.
Hozzávalók:
1 kg sertéshús (én sertésdagadóból készítettem)
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 nagy paradicsom
2 zöld paradicsompaprika
1 zöld erőspaprika
1 étkezési paprika
1,5 dl víz
mexikói fűszerkeverék (római kömény, chili paprika por, só, bors)
4 evőkanál oliva olaj

Az olivaolajon üvegesre pároltam a felvágott hagymákat és a darabokra vágott fokhagymát. Hozzáadtam a húst és 10 percig főztem. Felöntöttem vízzel, hozzáadtam a fűszereket és körülbelül 20 percig főztem. hozzáadtam a kis darabokra vágott paradicsomot, paprikákat. Körülbelül  még 15 percet főztem.

Print Friendly and PDF

11 megjegyzés:

  1. Andi - köszönöm az ötletet! :-)
    A feleségem névnapjára ez volt az ünnepi ebéd második fogása (egy kis finom gyöngytíúk-húsleves után), zajos sikerrel!!! Nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Pili!

    Örülök hogy ízlett. :) Azóta én is készítettem még és a mélyhűtőbe is került pár adag. Úgy tervezem hogy majd készítek néhány mexikói ételt (taco, tortilla-tekercs, fajita), azoknak kitűnő tölteléke lehet.

    VálaszTörlés
  3. Andi - ezeket a mexikói kajákat hogy csinálod paleósan? (Csak mert mindegyiknek az alapja a kukoricatortilla, az meg, ugye...)

    VálaszTörlés
  4. Most jut eszembe: én szoktam tojáspalacsintát csinálni. Egy adaghoz két tojást pici sóval felverek, mint a rántottához. Olívaolajjal megkent forró serpenyőbe merőkanállal beleteszem a tojásmassza felét, és gyorsan megforgatom, így palacsinta formájúan sül meg mindkét oldalán. Ezt például el tudom képzelni a chili con carne töltelékkel... Hmmm...

    VálaszTörlés
  5. Kedves Pili!

    Még nincs konkrét tervem, de én is sós palacsinta-féleségekben gondolkodom. A tojáspalacsintádat is biztos ki fogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Andi - kérlek, segíts! Már minden általam ismert praktikát kipróbáltam, de nem megy a képfeltöltés a blogodra. Valószínűleg egyedül úgy nem próbáltam, ahogy kell...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Pili!
      Sajnos fogalmam sincs hogy tudsz képet feltölteni. Nem vagyon egy nagy mágus internet-ügyben. Az a módszer jó volt hogy megadtad a linkjét, úgy meg tudtam nézni a tojáspalacsintádat. :) Azért rá fogok keresni a google-ban hátha rájövök az olvasók általi képfeltöltésre.

      Andi

      Törlés
  9. Jaaa, értem. :-) Jó, akkor fogok feltenni linkeket, hogy a többiek is meg tudják nézni a kajáimat. :-)

    Szóval a sokat emlegetett tojáspalacsinta:

    https://lh3.googleusercontent.com/-llOB_PJSHak/UApevr-aXDI/AAAAAAAAMdo/PnBLkn7KfM4/s144/ny%25C3%25A1r%252012%2520018.jpg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Pili!

      Javaslom, hogy Te is kezdj el blogot írni. Az elején egy kicsit nehéz a szerkesztése de ha belejön az ember akkor jó móka. Így megoszthatod az ételek receptjeit és képeit is. Minél több információ érhető el a neten a paleolitról, annál nagyobb a segítség azoknak akik szeretnék vagy akiknek muszáj ezt a táplálkozást követniük.

      Andi

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...