2012. augusztus 30., csütörtök

Máglyarakás

Hozzávalók (18 cm átmérőjű jénai tálnyihoz):
kb. 15- 20 dkg paleo sütemény (maradék vagy gyorsan készítünk: 15 dkg darált mandula, 2 evőkanál méz, 2 tojás, 1 késhegynyi szódabikarbóna összekutyul, szilikon kenyérsütő formában 15 percig sütjük és kész)
4 tojás
4-5 evőkanál sárgabarack lekvár (házi paleo)
1 dl kókusztej
2 evőkanál méz
5 db szilva
3 db alma
1 fürt szőlő
1 evőkanál citromlé

A süteményt felszeleteljük, egy tálba tesszük, leöntjük tojássárga-méz-kókusztej keverékével. Hagyjuk hogy teljesen magába szívja. A jénai tálat kivajazzuk. Belerakjus a beáztatott süteményeket. Ráhalmozzunk a megmosott, felszeletelt almát, szilvát, szőlőszemeket. Megkenjük sárgabarack lekvárral és a tetejére citromlével kemény habbá vert tojásfehérjét kenünk. Sütőben addig sütjük míg a tojásfehérje-hab elkezd barnulni (körülbelül 15 perc). Hagyjuk kihűlni, tegyük pár órára hűtőbe és szeleteljük.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...