2012. augusztus 5., vasárnap

Sült főzőbanán

Sokat hallottam már a főzőbanánról, egyes főző- és gasztronómiai műsorokban láttam már. Nem bírtam otthagyni a boltban, ki akartam próbálni:
 A banánokat meghámoztam, felszeleteltem és bő vajban kisütöttem. Pár perc alatt megsült. Szűrőkanállal kiszedtem a vajból, papírszalvétán leitttam róla a zsiradékot, sóztam. Nagyon érdekes íze van, hasábburgonyára emlékeztet. Nagyon laktató.



Print Friendly and PDF

8 megjegyzés:

  1. Én ilyet Kubában ettem, ott "ipari banán"-nak hívták. Először csalódás volt, mert a sült banán említésére valami isteni édességre gondoltunk, és ami köretként a sült csirke mellé feltálaltak se édes nem volt, se isteni, de tulajdonképpen nagyon finom volt, csak a várakozásunk volt más. Tényleg a hasábburgonyára emlékeztet. Finom. Kár, hogy itthon nem kapni.
    Viszont Kubában ettem "rendes" banánt is olajban kisütve - na az aztán valami mennyei volt, azt nem is köretként, hanem fagyi mellé kaptuk mint kísérőt. Először kicsit bizarr párosításnak tűnt olajban kisült bármi fagylalttal, de az összhatás utánozhatatlan volt.

    VálaszTörlés
  2. Kuba? Jól hangzik. :) Én is elszomorodtam hogy itthon nem lehet kapni főzőbanánt, de rámentem fórumokra ahol azt írják hogy Budapesten a Vámház körúti csarnokban és a belvárisi ázsiai élelmiszert árusító boltokban kapni. Utána fogok járni.

    VálaszTörlés
  3. Szia Andi! Amerikában van mindenhol és mivel autoimmun paleot követek meg tudod-e nekem mondani, hogy Budapest hol tudom beszerezni a főzőbanánt? Sok a Blaha Lujza tér körüli afrikai/indiai boltokról írogatnak de konkrétan nem tudom hol van ilyen. Te hol vetted? Köszi:-)
    Annamária

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Annamária!

      Bécsben vettem. Itthon még nem találtam. Ausztriában tátva maradt a szám micsoda választék van zöldségekből, gyümölcsökből.

      Üdv,

      Andi

      Törlés
  4. Sziasztok!
    Szeged, Mars ter, Iren csarnokban van egy nagyon jo "zoldseges"
    Mar ketszer vettem naluk, talan 800/kg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönjük. Az nagyon jó ár. Biztos sokaknak hasznos ez az info.
      Andi

      Törlés
  5. Budapest, Wesselényi utca 49. African Sensation
    Budapest, Wesselényi utca 36. Ecotic India

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...