2012. október 29., hétfő

Hagymás kenyér

Hozzávalók:
1 bögre (2,5 dl) darált mandulabél
0,5 bögre darált lenmag
0,5 bögre darált szezámmag
1 vöröshagyma
1 tojás
0,5 dl víz
3 evőkanál libazsír
1 késhegynyi szódabikarbóna

őrölt kömény

Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, hagyjuk kihűlni.
Egy tálban összekeverjük a darált magokat, hozzáadjuk a tojást, a pirított hagymát a zsírral együtt, a szódabikarbónát, vizet, fűszerezzük és az egészet összekeverjük. A masszát szilikon kenyérsütőformába öntjük és sütőben megsütjük (200C fok, kb 30 perc).


Print Friendly and PDF

1 megjegyzés:

  1. Felesleges volt elkészítenem: nem fogyott el. Körülbelül 3 szeletkét ettem belőle. Nincs szükségem kenyérre: nem kívánom és elfelejtem megenni aztán meg mehet a szemétbe...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...