2012. november 19., hétfő

Karfiol pörkölt

Van egy barátnőm aki nem szereti a húst. Nem vegetáriánus, de nagyon ritkán és nagyon kevés húst eszik. Nála kóstoltam ezt az ételt.
A karfioltól a paleózás óta (pontosabban kb 1 év paleo után) fáj a hasam, de olyan szép karfiolok kacsingattak rám a zöldségesnél, hogy adtam még egy esélyt nekik. Szerencsére nem lett baj, most nem fájt a hasam.

Hozzávalók (kb 3-4 adag):
1 kis karfiol
víz a karfiol előfőzéséhez
1 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál olivaolaj
pirospaprika


A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam és enyhén sós vízben előfőztem (kb 5 perc).
Egy lábasban, olivaolajon megpirítottam a felaprított hagymát, hozzáadtam a pirospaprikát, gyorsan elkevertem és felöntöttem 2 dl vízzel (a karfiol főzőlevéből). Sóztam és hozzáadtam a leszűrt, előfőzőtt karfiolrózsákat. Körülbelül 10 percet főztem. Óvatosan kell megkavarni, mert nagyon törik.



Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...