2013. február 25., hétfő

Természetesen

Szeretném minimálisra csökkenteni a vegyszereket a háztartásomban:
- Múlt héten kipenderítettem a mosószeremet, öblítőmet és elkezdtem mosódiót használni: a ruhák tiszták, illatuk semleges. Szuper. Sampont is gyártottam mosódióból, de azt még nem teszteltem.
- Hennával és indigóval festettem be a hajamat. Nagyon izgultam miközben a zöld színű trutyi órákig a fejemen volt, de az eredmény gyönyörű lett: mivel nagyon sötét volt a hajam nagyjából ugyanolyan színű maradt "csak" mindenhol egyenletes színű lett (mindig magamnak festettem és hátul valahogy világosabb maradt de most végre egyforma), szép fényt adott neki, és a lenőtt részeken is ugyanolyan színű lett, mint a többi. Magic. Amellett hogy természetes és vegyszermentes sokkal olcsóbb hennával és indigóval festeni, mint hajfestékkel, kb. fele költség.


Print Friendly and PDF

8 megjegyzés:

  1. Este tesztelhetem is a mosódió folteltávolító hatását, ugyanis most öntöttem le a vadiúj világos zöldes-kék farmernadrágomat teával. Na ezért nem szoktam én világos színű nadrágot hordani....

    VálaszTörlés
  2. Samponnak nem vált be: hajam ugyan könnyen kifésülhető lett (igen! az én gubancos hullámos hajam) azonban száradás után zsíros hatású, csúnya lett.

    VálaszTörlés
  3. Azóta is mosódióval mosok (már kb 8 hónapja), most fogyott el a fél kilós csomag. Nagyon kiadós, pedig én egy Mosó Masa vagyok, állandóan mosok. Nagyon meg vagyok elégedve a mosódióval.

    VálaszTörlés
  4. Továbbra is henna-indigó keverékkel festem a hajam (7 hónapja), ami szuper-szép (komolyan!! emberek állítanak meg az utcán, hogy de szép a hajam!!! :) ), szuper hosszú és szuper-egészséges. Szeretnék valami természetes sampont (lehetőleg otthon elkészíthetőt), de még nem sikerült találnom. Ha valakinek bevált valami természetes sampon, örülnék ha megosztaná velem.

    VálaszTörlés
  5. Szia Andi!
    Szoktam néha olvasni a blogod(már korábban is kommenteltem) annyira jó,hogy megláttam,h errőlis írsz.én most akarok hennára váltani,mert 7 éve festem a hajam(sajnos kényszerből,mert őszülök itt huszonévesen),és mintha mostanában azt látnám,hogy enyhén ritkult..nem tudom a festés áll-e a hátterében,de azt igen,hogy tömérdek vegyszert visz be az ember egy hajfestéssel ami semmiképp sem jó.Azért nem gondoltam korábban sosem a hennára mert egy kolleginának aki azzal festi pont hogy olyan egyenlőtlen és matt hatású a haja.Nekem is nagyon hosszú és gesztenyebarna a hajam,és az egyetlen ami tényleg a szintetikus festékek javára írható,hogy csodálatos tükörfényes tőlük a hajam,kb fényesbb mint mikor nem festettem.Egy ideje ezekkel a hab állagú ammóniamentesekkel festem,és ettől még fényesebb,de tény ,hogy 3 hétig tart az ősz részeken,bár elvileg ammóniamentes..Szóval azért írok,hogy tudnál segíteni pontosan milyen hennát és indigót vegyek,és hogyan kell csinálni?Ettől is szép fényes,és tényleg elfedi az ősz hajakat?Kopik mosással,vagy bírja 4-5 hetes lenövésig?Előre is köszönöm,ha válaszolsz!Réka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Réka!

      Én henna és indigó keverékét használom (feljebb megtalálod hogy néz ki a dobozuk, bioboltban veszem, legutóbb 1440,-Ft volt darabja, 100 g-osak).
      Nekem 3 hajfestésre elég (hátközépig érő sűrű hajam van).
      A haj ettől is csillogó lesz, ezek táplálják a hajat.
      Lehet hogy a kolléganőd nem a natúr henna-port és indigót használja (ezek zöld színű porok). Vannak olyan hajfestékek amelyeket henna néven árulnak, de nem teljesen természetesek.

      Vásárláskor nekem adtak színes tájékoztatót a használatukról ahol pontosan le volt írva és képekkel illusztrálva hogy milyen arányban keverve a hennát és az indigót milyen színt kapsz, de persze az is befolyásolni fogja hogy most milyen színű a hajad.
      Én sötétbarna hajat festek (icipici sötétvöröses árnyalattal), hennás festés előtt is hasonló volt a színe.

      Festés:
      Előző este bekeverek 1/3 doboznyi = (33g) hennát langyos kávéval (vicces, de így javasolják), lassan adagolva a folyadékot. Olyan állagot kell elérni, mint a "normál" hajfesték, lehet hozzáadni egy kis citromlevet, ez is jobban kioldja a színt. Légmentesen lezárom, legegyszerűbb ha egy kisebb konzerves üvegben készíted el. Másnap, kevés langyos vízbe elkeverek 1/3 doboz (33g) indigót, megint csak lassan adagolva és krémfesték állagúra keverve. majd összekutyulom az előző este bekevert hennával. Az egész egy fű-szagú zöld színű trutyi. Semmi pánik! Ez ilyen.
      Hajfestő ecsettel viszem fel a száraz hajra pont ugyanolyan technikával mint a "normál" festéket. Zuhanysapkát húzok a fejemre (melegen tartás) és lehetőleg minél tovább fenn hagyom (3-4 óra, de minél tovább annál jobb, nem csíp). Nem kell megijedni, ha itt-itt megszilárdul.
      Ha letelt az idő, beköltözök a fürdőszobába és jól lemosom, amikor már nem zöldes-barna a lemosóvíz hajat mosok a szokásos módon.

      Befedi az ősz hajszálakat is. A henna nem kopik, de az indigó igen, szóval 4-5 hét múlva kivilágosodnak az ősz szálak, de nem lesznek teljesen fehérek, inkább világos vörösek.

      Azt javasolják, hogy 3 hónapig ne fesd a hajad mielőtt elkezded a hennás festést. javaslom hogy válts természetes samponra és balzsamra is hogy még jobban megszabadítsd a hajad és a fejbőröd a vegyszerektől.
      Nekem a sampon-szappan és az almaecetes öblítés vált be.
      majd készítek képet a hajamról és feltöltöm.

      Remélem segítettem.

      Ha nagyon izgulsz, szerintem próbáld ki 1 tincsen ezt a hennás hajfestést és abból kiderül hogy milyen a te hajadon.

      Jó festegetést kívánok.

      Andrea


      Törlés
  6. Kedves Andi!
    Nagyon köszönöm a világos magyarázatot!Igazán sokat segítettél!Várom a képet a hajadról!(:) Azt hiszem megadta a fenti magyarázat a végső lökést,hogy kipróbáljam a módszert..azt a 3 hónapot kell valahoyg átvészeljem..mert már 6 hét után is borzasztóan látszik az ősz lenövésem,nemhogy 3 hónap után.
    Még egyszer köszönet és örök hála!

    Réka

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...