http://paleowheatflouralternatives.blogspot.hu/
http://thepaleolist.com/2013/01/25/is-arrowroot-powder-paleo/
Valószínűleg nem ez lesz az alap-liszt a konyhámban, de ha már úgyis itt van, egy életem-egy halálom én bizony palacsintát készítettem belőle.
Hozzávalók (6 db):
15 dkg nyílgyökér liszt
kb 1,5 dl víz
2 tojás
2 evőkanál cocomas kókuszkrém
1 evőkanál olivaolaj
1 csipet só
Mindent összekeverünk.Olyan lesz az állaga, mint a búzalisztes palacsinta-tésztának. Olivaolajjal kikent serpenyőben kisütöttem. Élmény volt, végre olyan palacsintám volt amit dobálva fordíthatok, csak úgy repkedtek a konyhában. :) Színe halványabb, mint a hagyományos búzalisztesnek. Picit fura, sajátos íze van. Könnyen feltekerhető, nem törik, viszont nehezen harapható gumi-szerű az állaga. Szóval nem tökéletes. Ki fogom próbálni kókuszliszttel és gesztenyeliszttel is.

Kókuszlisztből ezekkel az arányokkal nem sikerült. Nagyon sok víz kellett hozzá, hogy palacsintatészta állagú legyen, sütés közben szakadt...
VálaszTörlésutifumaghej kell bele es akkor nem szakad annyira
TörlésÉn egyenlőre csak ismerkedem még a paleolit táplálkozással, azonban zablisztből nem egyszer sütöttem már palacsintát. Úgy tapasztaltam, kellett más liszttel keverni, s ami nagyon fontos legalább 2-3 órát pihentetni a bekevert tésztát sütés előtt, különben gumiszerű lett. Te pihentetted a tésztád?
VálaszTörlésSzia!
TörlésIgen, pihentettem a tésztát, de csak kb 20 percet.
Zabot már nem nagyon szeretnék használni, ez a nyílgyökérliszt is csak kísérleti volt.
Lehet hogy kipróbálom a sima banán+tojás verziót amit már sokaknál láttam.
Üdv,
Andi