2013. december 9., hétfő

Mézeskalács

Nem szeretem a mézeskalácsot. Viszont élvezem a sütést, díszítést és az illatát.
Nem tettem bele mézet. Lehet hogy új név kellene neki?

Hozzávalók (15 db):
15 dkg darált mandula
3 evőkanál kókuszliszt
2 tojás
2 evőkanál kókuszvirág cukor (vagy bármilyen paleo cukor)
2 evőkanál kókuszzsír
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

A kókuszliszt kivételével mindent összekevertem. Lassan adagolva annyi kókuszlisztet adtam hozzá, hogy ne legyen ragacsos, gyúrható állaga legyen. Egy órára hűtőszekrénybe raktam. Tenyérnyi gombócokat formáztam, amelyeket 2 sütőpapír között körülbelül 7 mm vastagságúra nyújtottam és formákat szaggattam belőle. A művelet felénél a még ki nem szaggatott tészta kezdett ragacsos lenni. 1 órára újra a hűtőbe raktam, majd folytattam a szaggatást. Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam. Körülbelül 15 perc alatt megsült Kihűlés után saját készítésű csokimázzal (kakaóvaj, kakaópor, méz) díszítettem.



Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...