2011. október 21., péntek

Sütési -főzési bakik

Tele a blogom finomabbnál finomabb ételek receptjeivel, azonban akad bőven olyan étel ami nem sikerül, így nem kerül fel a blogra.. Na nem azért nem sikerülnek, mert nehéz paleo ételeket készíteni, hanem mert imádok kísérletezni és van ami jól sül el, van ami kevésbé.
Legutóbbi "művem" :
- egy lábasba bedobáltam húst és zöldségeket (zellert, fehérrépát, sárgarépát, hagymát, paprikát), fűszereket (só, bors, babérlevél, őrölt kömény) kevés vizet raktam alá és addig főztem míg a hús puha nem lett. Az íze finom lett, vadasra (hé, nem is rossz özlet, a vadas is paleo csak köretet kell mellé kitalálni) emlékeztet, de a kinézete nem szép, a zöldségek teljesen szétfőttek. Szóval fényképet nem teszek fel róla az biztos. :)
Egyéb bakik:
- Szőlőlekvár: nem is tudom hogy jutott eszembe ilyet készíteni.  A szőlőszemek nem főttek szét, tele volt maggal. Egres-befőttre hasonlított az íze.
- Körte lekvár: reménytelen. Püré-szerű valami.
- Mákos süti: túl sok vizet raktam hozzá. Megszoktam hogy a zabliszt és a lenmagliszt sok vizet vesz fel Rájöttem: a mák nem...
- Panír: zablisztből  és tojásból készítettem palacsita-sűrűségű masszát. abba mártottam a halat, de alig tapadt rá. Ami meg rátapadt az sütés küzben leégett.
- Összeturmixoltam mindenféle gyümölcsöt. Az íze nagyon jó volt, de barna színű trutyi kinézete volt.

Print Friendly and PDF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...