Hozzávalók:
2-3 birsalma
10 dkg darált mandula
10 dkg kókuszreszelék (most nem daráltam)
5 dkg zabkorpa
3 tojás
2 evőkanál méz
1 késhegynyi szódabikarbóna
kevés gyömbér
fahéj
A birsalmákat megpucoltam, megmostam és vékony cikkekre vágtam (kissebbre mint a sima almát, mert ez keményebb és jól át kell majd sülnie), beleraktam a szilikon tortaformába, megszórtam fahéjjal és reszelt gyömbérrel. Egy tálban összekevertem a száraz alapanyagokat, hozzáadtam a mézet és a tojásokat. Jól összekevertem. Ezt a sűrű masszát, tésztát egyenletesen az almára kentem. Előmelegített sütőben 20 perc alatt kész.
Andi, ez nagyon jól néz ki! Ki fogom próbálni almával, most ez van itthon.
VálaszTörlésKedves Hangoskodó!
VálaszTörlésMajd írd meg hogy milyen lett a tortácska! Jó sütögetést! Andrea
Ma elkészítettem, nagyon jó lett!
VálaszTörlésKöszönöm, Éva
Nagyon örülök, hogy jól sikerült!
VálaszTörlésMegcsináltam én is. Nagyon izgalmas íze van, isteni finom!!
VálaszTörlésÖrülök, hogy jól sikerült és ízlik. Én is el fogom készíteni ismét: a hétvégén családi szülinapozás lesz.
Törlés