2011. december 15., csütörtök

Gyömbéres fordított birsalma torta

Megkínáltam testvéremet a fordított almatortámmal. Azt mondta finom és megkérdezte hogy birsalmából van-e. Nem abból volt, de agyam elkezdett zakatolni és addig nem nyugodtam míg el nem készítettem a tortát birsalmából. Gyömbért is raktam bele, amitől igazán különleges lett.

Hozzávalók:
2-3 birsalma
10 dkg darált mandula
10 dkg kókuszreszelék (most nem daráltam)
5 dkg zabkorpa
3 tojás
2 evőkanál méz
1 késhegynyi szódabikarbóna
kevés gyömbér
fahéj

A birsalmákat megpucoltam, megmostam és vékony cikkekre vágtam (kissebbre mint a sima almát, mert ez keményebb és jól át kell majd sülnie), beleraktam a szilikon tortaformába, megszórtam fahéjjal és reszelt gyömbérrel. Egy tálban összekevertem a száraz alapanyagokat, hozzáadtam a mézet és a tojásokat. Jól összekevertem. Ezt a sűrű masszát, tésztát egyenletesen az almára kentem. Előmelegített sütőben 20 perc alatt kész.


Print Friendly and PDF

6 megjegyzés:

  1. Andi, ez nagyon jól néz ki! Ki fogom próbálni almával, most ez van itthon.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Hangoskodó!
    Majd írd meg hogy milyen lett a tortácska! Jó sütögetést! Andrea

    VálaszTörlés
  3. Ma elkészítettem, nagyon jó lett!
    Köszönöm, Éva

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök, hogy jól sikerült!

    VálaszTörlés
  5. Megcsináltam én is. Nagyon izgalmas íze van, isteni finom!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy jól sikerült és ízlik. Én is el fogom készíteni ismét: a hétvégén családi szülinapozás lesz.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...