Még sohasem készítettem sült oldalast. A hentesnél szállt meg az ihlet és mivel nincs otthon netem nem tudtam megnézni hogy készítik, mivel fűszerezik. Minimalista megoldást választottam:
Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas
1 dl víz
0,5 dl oliva olaj
só
bors
Az oldalast tepsibe raktam (alá szilikon sütőlap, így nem kell napokig áztatni, sikálni a tepsit). Fűszereztem, meglocsoltam olivaolajjal, kis vizet raktam alá és 1 ótát sütöttem (kb 175 C fokon).
Kisebb darabokra szeleteltem és további 20 percet sütöttem. Megfordítottam a húsokat és a másik oldalát is 20 percig sütöttem.
Szerintem az olivaolaj fölösleges, hisz ugys annyi zsir kisül az oldalasbol, semmivel nem lesz "updatebb", csak plusz pénz. De jó, egyszerü a recept ezt kivéve, nem kell itt flikflakolni :) Oldalas megsüt, megesz.
VálaszTörlésKedves Barna!
VálaszTörlésIgen, általában a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak. :) Köszönöm a tippet, legközelebb elhagyom az olivaolajat.
Üdv,
Andrea