Hozzávalók (kb 6-7 db):
10 dkg trappista sajt reszelve
5 dkg zabpehely darálva
5 dkg napraforgóbél darálva
2 tojás
só
2-3 evőkanál olivaolaj
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat. Serpenyőben felmelegítjük az olajat és a masszából kanállal kis lepénykéket kanalazunk bele. Mindkét oldalát megsütjük. Fogyasztható önmagában vagy valamilyen sós krémmel megkenve. Gyorsan elkészíthető, laktató finomság.
Szia!
VálaszTörlésAz igazság az, hogy rengeteg tévedést tartalmaznak az írásaid. A SAJT és a ZAB szigorúan TILOS a PALEOLIT táplálkozásban...
Ez különösen veszélyes lehet, különösen azoknak akik nem divatból, hanem pajzsmirigy betegség miatt vannak rákényszerülve erre a diétára! Úgyhogy csak körültekintően a receptekkel!
üdv.!
Szia!
VálaszTörlésKöszönöm a hozzászólást. Én nagyon örülök annak ha valaki szívén viseli a különböző betegségekkel küzdők sorsát. Szerencsére ezzel egyre többen vagyunk így.
A paleolit táplálkozásnak nincs pontos definíciója. Én a blogom címében kiemeltem hogy a paleolit táplálkozásnak a glutén-mentes, laktóz-mentes, cukor-mentes és keményítő-mentes változatás űzöm és közzétett receptjeim 100%-ig megfelelnek ennek.
Bemásolnám ide Szendi Gábor megjegyzését:
"A paleolit étrend nem vallás. Próbáld minnél inkább betartani, de ne ess kétségbe, ha egy kicsit nagy ritkán eltérsz a főszabályoktól. Ha egy kis tejföl, tejszín kell a receptedhez, használd! Ha lisztre van szükséged, inkább zab- vagy rizslisztet használj, mert abban nincs glutén. Ha gluténérzékeny vagy (esetleg rejtetten), akkor nagyon csekély glutén is árt!"
Üdv,
Andrea