2012. május 23., szerda

Napraforgós-sajtos-zabos lepénykék serpenyőben sütve

Hozzávalók (kb 6-7 db):
10 dkg trappista sajt reszelve
5 dkg zabpehely darálva
5 dkg napraforgóbél darálva
2 tojás

2-3 evőkanál olivaolaj

Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat. Serpenyőben felmelegítjük az olajat és a masszából kanállal kis lepénykéket kanalazunk bele. Mindkét oldalát megsütjük. Fogyasztható önmagában vagy valamilyen sós krémmel megkenve. Gyorsan elkészíthető, laktató finomság.

Print Friendly and PDF

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Az igazság az, hogy rengeteg tévedést tartalmaznak az írásaid. A SAJT és a ZAB szigorúan TILOS a PALEOLIT táplálkozásban...
    Ez különösen veszélyes lehet, különösen azoknak akik nem divatból, hanem pajzsmirigy betegség miatt vannak rákényszerülve erre a diétára! Úgyhogy csak körültekintően a receptekkel!
    üdv.!

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Köszönöm a hozzászólást. Én nagyon örülök annak ha valaki szívén viseli a különböző betegségekkel küzdők sorsát. Szerencsére ezzel egyre többen vagyunk így.
    A paleolit táplálkozásnak nincs pontos definíciója. Én a blogom címében kiemeltem hogy a paleolit táplálkozásnak a glutén-mentes, laktóz-mentes, cukor-mentes és keményítő-mentes változatás űzöm és közzétett receptjeim 100%-ig megfelelnek ennek.
    Bemásolnám ide Szendi Gábor megjegyzését:
    "A paleolit étrend nem vallás. Próbáld minnél inkább betartani, de ne ess kétségbe, ha egy kicsit nagy ritkán eltérsz a főszabályoktól. Ha egy kis tejföl, tejszín kell a receptedhez, használd! Ha lisztre van szükséged, inkább zab- vagy rizslisztet használj, mert abban nincs glutén. Ha gluténérzékeny vagy (esetleg rejtetten), akkor nagyon csekély glutén is árt!"

    Üdv,

    Andrea

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...