Nem tehetek róla, de nekem a legegyszerűbb változat ízlik: kevés vízben (kb 3 dl) megfőztem a megmosott spenót-leveleket (kb 1 kg), botmixerrel pépesítettem, sóztam, borsoztam, összeforraltam és kész.
Számtalan verziója létezik ennek az ételnek is: be lehet paleo lisztekkel rántani simán vagy fokhagymásan, lehet különböző paleo tejeket hozzáadni, nyers tojást hozzákeverni simán vagy csak a felvert tojás-fehérjét.
A feltéteket is a végtelenségig variálhatjuk: van aki tükörtojást készít hozzá, lehet enni paleo bundás kenyérrel, stb., stb., stb. Én feltét nélkül eszem.
Lehet szép képet készíteni egy spenót főzelékről?
Nekem nem sikerült. :)

Biztos finom volt.
VálaszTörlésÉn is úgy szoktam spenótot készíteni, hogy kevés zsíron megdinsztelem, mikor kihűlt, sóval, borssal, fokhagymával felturmixolom. Vizet nem is teszek hozzá, hogy kellőképpen sűrű legyen.
Az ételfényképezéssel kapcsolatban:
vannak ételek, amelyeket "fel kell öltöztetni", mert különben nem mutatnak. Tegnap például egy lecsós alapú, spenóttal gazdagított csirkecombot készítettem Zepterben. A spenót - kis mennyisége ellenére - teljesen dominált színek tekintetében, és a tányéron lefényképezve gyakorlatilag egy domborzati térképhez hasonlított, amin -valamiért - a dombok is méregzöldek. :-)
A másik melléfogás egy padlizsánmártásos hússzelet volt, ami a fényképen úgy nézett ki, mintha egy szelet hús mellé valaki oda... volna - szóval nem volt valami gusztusos.
Nyilván, ha ez hamarabb eszembe jut, valamilyen élénk színű kontrasztos köretet tettem volna hozzá, csak hát tálaláskor már késő, előbb kell megtervezni. :-)
Gyakorlat teszi a mestert. :)
TörlésÉn is így jártam tegnap: egy néni a közért előtt "rámtukmálta", így ma spenót lesz.Köszi a recept ötletet.
VálaszTörlésSzívesen. :)
Törlés