Eddig még sohasem készítettem párolt lilakáposztát, sőt eddig nem is szerettem. De Karácsonykor vendégségben ettem (először félve mert a káposzta-féléktől fájni szokott a hasam, szerencsére most nem volt gond, úgyhogy több étkezésnél is ez volt a köretem).
Most elkészítettem magamnak.
Hozzávalók:
1 fej lilakáposzta
3 evőkanál zsír
1 evőkanál citromlé
só
A lilakáposztát megmostam, felaprítottam. Zsíron megpároltam (kb 45 perc), sóztam, citromlével ízesítettem. Annnyira finom!!!!
Én is gyakran készítem, annyi különbséggel hogy köménymaggal (egésszel mert jobban szeretem), frissen őrölt borssal ízesítem és utolsó 5-10 percben adok hozzá 2-3 kockázott almát (édes fajtát)
VálaszTörlésElfelejtettem, hogy a legelején egy nagy fej vagy 2 kisebb lilahagymát dinsztelek a zsíron!
VálaszTörlésKedves Attila!
VálaszTörlésNagyon jól hangzik ez a lilahagymás-almás-köményes változat. Ki fogom próbálni! :)
Üdv,
Andrea