2013. március 7., csütörtök

Csak elindulni nehéz...

5:40 - csörög az ébresztőóra. Legszívesebben baseballütővel szétverném, de nem teszem: kipattanok az ágyból és átkozom magam hogy miért nem feküdtem le korábban. Kinézek az ablakon: vizes az aszfalt. Esik vagy esett az eső. Na neeee! Mi jöhet még?! Emlékeztetem magamat arra amit nemrég olvastam: nincs rossz idő, csak nem megfelelő öltözék.
6:00 - A ház előtt állok edzőcuccban, bedugom fülembe a fülhallgatót, elindítom a zenét: egy idegesítően magas hang énekli hogy "the sun is shining...". "Anyád!" - gondolom, itt minden van csak sunshine nincs: még sötét az égbolt, épphogy hajnalodik, kesztyűben sapkában vagyok, az autók szélvédője le van fagyva.
Egy kis bemelegítés. Elindulok. Futok.
Egyre jobb kedvem lesz. Egész jó ez a zene. Egyre világosabb van, kel fel a nap, finom friss a levegő. Jól megy a futás, jól veszem a levegőt, szökellek mint zerge a hegyen. Sehol senki, szép a táj, erdő, mező, folyó, én ébresztem a kacsákat a Duna-parton. Már visszafelé futottam amikor összatalálkoztam egy nagyon (de nagyon!) öreg bácsival aki megszólított: Elnézést kért amiért feltart, de ő atlétika edző volt, a mai napig sokat fut és szeretne szólni hogy nem jól tartom a kezem. Megmutatta a helyes tartást. Én nagyon örültem hogy egy tapasztalt atlétika edző csak ennyi hibát talál a futásomban. Megnézte milyen cipőt viselek és azt mondta ez terepre tökéletes (teperfutok, nem aszfalton megyek), így megspórolt nekem 25 ezer forintot a bácsi, mert azt terveztem hogy elkezdek futócipőre gyűjteni. :) Közben eszembe jutott hogy gyakran szoktam látni futni ezt a bácsit a városban, városon kívül, mindenhol. Nagyon jó kondiban van. Megköszöntem a segítséget és tovább futottam. Bekanyarodok az utcámba.
6:55 - Hazaérek. Teljesen világos lett. Könnyűnek és fittnek érzem magam. Indulhat a nap. Sunshine van.

Print Friendly and PDF

7 megjegyzés:

  1. Szia! :)

    Én is minden nap futok és minden elismerésem, hogy Te mindezt hajnalban teszed meg...én este 10kor járok, mert reggel képtelen vagyok felkelni ecélból. Ha felkelek, akkor pedig nem indulok el, hanem Rubint Rékával edzem magam. :)

    Gratulálok a kitartásodhoz! ... és az erődhöz. És az ételeidhez! :)

    VálaszTörlés
  2. MInden tiszteletem a Tied, hogy kepes vagy ilyen koran a futas miatt felkelni :)

    VálaszTörlés
  3. Most olvastam, hogy a héten 2 településre tőlünk megtámadtak és megerőszakoltak egy nőt reggeli futás közben. Annyira szörnyű és félelmetes!

    A mi városunkben is megtámadtak egy nőt a héten nappal, de őt "csak" megsebesítették csavarhűzóval, megharapták és elvették a táskáját a vasútállomáson.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek szerint Te is a Dunakanyarban laksz?

      Én sződligeti lány vagyok és ott történt ez a borzalom, vagyis ott is mindenesetre. Így fusson nyugodtan az ember lánya. :(

      Szomorú.

      Amúgy... akartam kérdezni: milyen a helyes kéztartás?

      Szép napot neked!

      Törlés
    2. Dunakeszin lakom. :)
      A helyes kéztartás futásnál: csak egy picit hajlítod be a könyököd és a kar szinte lóg a test mellett. Nagyon murisan néz ki a dolog, de hát ha a szakember azt mondja akkor így van... :)

      Törlés
  4. Akkor én is rosszul tartom, mert én derékszögben. :)

    Nah, majd holnap reggel tesztelem! :)...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...